Parama dėkojame




SAM ramina: lėšos sveikatos centrų steigimui bus skiriamos, trikdžiai – laikini

laikiniSveikatos apsaugos ministerija (SAM) ramina, kad sveikatos centrų steigimui numatyti 122 mln. eurų pasieks savivaldybes, bet procesas laikinai stabdomas norint ištaisyti techninius netikslumus.

„Pastebėjus netikslumų kvietimų apraše, buvo sustabdyti kvietimai – šiai dienai aprašas yra tikslinamas ir patikslinus jį, kvietimai vėl bus atidaryti. Tai tiesiog techninis netikslumas. Noriu nuraminti, kad bendra kryptis nesikeičia. Atsiprašome gydymo įstaigų už nesklandumus ir dėkojame už kantrybę“, – BNS antradienį sakė sveikatos apsaugos ministro atstovas Tomas Bagdonas.

SAM spalį paskelbė kvietimą teikti paraiškas Europos Sąjungos paramai, skirtai sveikatos centrų kūrimui. Tam bus skirta 122,5 mln. eurų, paramą ir projektus administruoja Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA).

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija antradienį išplatino pranešimą, kad kreipiasi į ministrą Arūną Dulkį dėl „stabdomos šimtamilijoninės paramos sveikatos centrams“. Pasak socialdemokratų, apie tai pranešė CPVA.

„Beveik visos savivaldybės jau priėmė sprendimus kurti SAM inicijuojamus sveikatos centrus. Tai padaryti jos buvo priverstos po Vyriausybės prastumtos ligoninių tinklo reformos. (...) Buvo žadėtos Europos Sąjungos investicijos. Aiškėja, kad tų europinių lėšų dabar nėra“, – pranešime spaudai sako socialdemokratas Eugenijus Sabutis.

Sveikatos centrus planuoja kurti visos 60 Lietuvos savivaldybių. Tai daroma rajone veikiančių gydymo įstaigų pagrindu.

Savivaldybėms numatytos galimybės steigti sveikatos centrą sudarant bendradarbiavimo sutartis tarp rajone veikiančių gydymo įstaigų arba jas jungiant į vieną juridinį asmenį. Tokiu būdu išplečiamas valstybės lėšomis finansuojamų sveikatos paslaugų teikimas bei supaprastinamas paciento kelias.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode