Parama dėkojame




Aptartas bendradarbiavimas teikiant pagalbą vargstantiesiems

diskusijaLapkričio 17 d. Mažeikių dekanato „Caritas“ sukvietė Mažeikių rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų, įstaigų, teikiančių įvairiapusę pagalbą vargstantiems žmonėms, karo pabėgėliams iš Ukrainos, atstovus į diskusiją, kuri vyko Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje. Aptarti bendradarbiavimo rezultatai ir ateities planai.

 

Dalyvius sveikino Lietuvos „Carito“ generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė. „Carito“ veiklą ir bendradarbiavimą su kitomis institucijomis Telšių vyskupijoje pristatė Telšių vyskupijos „Carito“ direktorė Jūratė Damanskienė.

Bažnyčios ir „Carito“ bendradarbiavimo su vietos savivalda situaciją, problemas ir galimybes apžvelgė Mažeikių dekanato dekanas, Švč. Jėzaus Širdies parapijos klebonas kan. Donatas Stulpinas, Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebonas kun. Gintaras Lengvinas, Mažeikių dekanato „Carito“ koordinatorė Virginija Valko, „Carito“ reikalų vedėja Danutė Komovienė, Savivaldybės vicemerė Kristina Juškevičienė, Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Nerijus Repšys.

Diskusijoje – „Bendradarbiavimo patirtys Mažeikių rajono savivaldybėje“ – apie glaudesnį tarpinstitucinį bendradarbiavimą rajone, patirtis ir galimybes taip pat dalyvavo Sedos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebonas Virginijus Palionis, šios parapijos „Carito“, Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnybos, Maltos ordino pagalbos tarnybos Viekšnių grupės, VšĮ „Būk su manimi“ atstovai.

Susitikimo dalyviai pristatė savo veiklą, vykdomas programas, skirtas teikti pagalbą įvairioms socialinę riziką, nepriteklių patiriantiems, negalią turintiems asmenims, pasidalijo bendradarbiavimo tarpusavyje ir su vietos savivalda patirtimi. Kalbėta apie šių dienų aktualijas – pagalbą Lietuvoje prieglobstį radusiems ukrainiečiams, paramos rinkimą ir siuntimą į karo zoną. Išsakytos mintys, kad tik bendradarbiaujant galima efektyviau teikti įvairias socialines paslaugas, pagalbą tiems, kam jos labiausiai reikia.

Birutės Šneideraitienės nuotr. Daugiau nuotraukų: (5) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode