Marcinkevičius




Paviršių dezinfekcija – populiariausi preparatai

dezinfekcijaRinkoje yra įvairių rūšių priemonių, skirtų paviršiams ir įrankiams dezinfekuoti, taip pat odos dezinfekcijai. Labai svarbu juos sumaniai naudoti, nes tik tada būsite tikri, kad preparatai yra veiksmingi. Vieni preparatai skirti naudoti maisto pramonėje, o kitos dezinfekcijos priemonės rekomenduojamos tokiose vietose kaip medicinos, kirpyklos ir grožio salonai.

 

Paviršių dezinfekavimo priemonės – kurias pasirinkti?

Verta prisiminti, kad veiksmingose ​​dezinfekavimo priemonėse turi būti ne mažiau kaip 60% alkoholio, jei tai yra rankų dezinfekavimo priemonės, tai yra mažiausia koncentracija, kuri gali turėti virucidinį poveikį. Optimali koncentracija yra 70% ir daugiau: tuomet preparatai paviršiams valyti ir dezinfekuoti turi platų veikimo spektrą ir gali beveik iš karto duoti norimus rezultatus.

Taip pat yra dezinfekavimo priemonių, kurių sudėtyje nėra alkoholio. Vietoj to, juose yra benzalkonio chlorido, triklozano arba chlorheksidino gliukonato. Medicinos įstaigose dažniausiai naudojami cheminių junginių turintys tirpalai, kuriems reikia naudoti atitinkamą apsaugą – pavyzdžiui, apsaugines pirštines.

Dezinfekavimo priemonė – kuri geriausia?

Be preparato sudėties, taip pat reiktų atsižvelgti į keletą kitų dalykų. Dezinfekavimo priemonė turėtų būti tiesiogiai pritaikyta jūsų poreikiams. Todėl labai svarbūs tampa veiksniai: lengvai naudojama konsistencija ir malonus kvapas. Greičiausiai nenorėsite būti patalpose, kurios dezinfekuojamos tokiomis stipriomis priemonėmis, kurių kvapas yra nemalonus.

Dezinfekavimo priemonių atveju taip pat svarbu, kad jas būtų lengva tepti. Daug geresnė idėja yra investuoti į produktus, kuriems platinti nereikia daug jėgos ar specialių įgūdžių. Laimei, tokios priemonės yra labai lengvai prieinamos – jas klientams, be kita ko, siūlo internetinės parduotuvės.

Taip pat būtų gerai apsvarstyti papildomus ingredientus. Tai apima medžiagas, kurios ramina sudirgimus ir sumažina alkoholio poveikį odai. Paprastai į tokio tipo preparatus dedama emolientų arba alavijo ekstrakto

Dezinfekcijai skirti preparatai turi būti veiksmingi ir saugūs.

Dezinfekuojant mažus paviršius geriau veikia iš karto po atidarymo paruoštos naudoti priemonės, tokios kaip purškalai ir servetėlės, o dideliems paviršiams praktiškesni ir pigesni bus koncentruoti preparatai, iš kurių nuolat ruošiami darbiniai tirpalai.

Atminkite, kad ne visi preparatai tinka kiekvienam paviršiui – pirmiausia perskaitykite prie pakuotės aprašymą. Tai ypač pasakytina apie produktus, kurių sudėtyje yra alkoholio ir chloro.

24-16a

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode