Parama dėkojame




Lietuva teikia EK prašymą išmokėti 387 mln. eurų paskolą

pinig4789Lietuva pateikė Europos Komisijai (EK) prašymą išmokėti 378 mln. eurų paskolą pagal  papildytą „Naujos kartos Lietuva“ planą. 

Sulaukus pozityvaus EK vertinimo, pinigai turėtų būti gauti kitų metų balandį, pirmadienį pranešė Finansų ministerija.

„Užtikrintai judame pirmyn įgyvendindami Lietuvai reikalingus žingsnius, šį kartą – socialinės apsaugos, sveikatos sistemos, krašto gynybos ir žaliųjų finansų srityse. Dėl šių reformų netrukus gausime lėšas tolesnėms investicijoms tiek verslui, tiek žmonėms, kurios didins Lietuvos ekonomikos augimo potencialą, atsparumą ateities sukrėtimams, plės atsinaujinančių energijos išteklių naudojimą, energijos efektyvumo didinimą ir kibernetinį saugumą“, – pranešime sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.  

Lėšos išmokamos ne už patirtas projektų išlaidas, bet tik atsiskaitant už pasiekus rodiklius. Plano pažanga yra stebima periodiškai, kartu su EK ekspertais.

Pateikus mokėjimo prašymą EK įprastai per du mėnesius jį įvertina ir pritarus ES Tarybai, skiriamos lėšos. Lietuvos atveju – už paskolos dalies pirmuosius penkis rodiklius. 

Budas.lt nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode