Parama dėkojame




Sudaromos papildomos sąlygos nepertraukiamai teikti kokybiškas viešojo geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas

nuotekuAplinkos ministerija parengė ir teikia derinti Garantiniam geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų užtikrinimui mokamų įmokų naudojimo tvarkos aprašo projektą, kuriuo siekiama, kad Lietuvos gyventojai visada gautų saugų, kokybišką, reikalavimus atitinkantį geriamąjį vandenį. 

Sudaromos sąlygos, kad viešųjų geriamojo vandens tiekėjų ir nuotekų tvarkytojų garantiniam vandens tiekėjui ir nuotekų tvarkytojui sumokėtos įmokos būtų naudojamos skaidriai.

Aprašas nustato naują reguliavimą, suteikiantį galimybę garantiniam geriamojo vandens tiekėjui ir nuotekų tvarkytojui viešųjų geriamojo vandens tiekėjų ir nuotekų tvarkytojų sumokėtas įmokas naudoti, kai jiems panaikinama geriamojo vandens tiekimo ir (arba) nuotekų tvarkymo licencija.              

Numatyta, kad šių įmokų lėšos gali būti naudojamos, kai viešajam vandens tiekėjui panaikinus licenciją garantinis vandens tiekėjas vykdo garantinį vandens tiekimą jo veiklos teritorijoje šiais atvejais: inventorizuoja geriamojo vandens tiekimo ir (arba) nuotekų tvarkymo infrastruktūrą, likviduoja joje įvykusias avarijas, plečia arba rekonstruoja geriamojo vandens tiekimo ir (arba) nuotekų tvarkymo infrastruktūrą. 

Šios nuostatos ne tik sudarys sąlygas nepertraukiamai teikti kokybiškas viešojo geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas, bet ir atvers naujas galimybes visuomenės poreikius atitinkančios geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtrai ar rekonstrukcijai.

Atkreipiame dėmesį, kad jau dabar viešieji geriamojo vandens tiekėjai ir nuotekų tvarkytojai moka įmokas, nustatytas Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatyme. 

Pastabas ir pasiūlymus Garantiniam geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų užtikrinimui mokamų įmokų naudojimo tvarkos aprašo projektui prašome pateikti per 5 darbo dienas, Teisės aktų informacinėje sistemoje (TAIS).

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode