Parama dėkojame




 Metalinės vielos gabaliukas coq au vin („Gaidžio vyne“) lėkštėje gali brangiai atsieiti apdovanojimais pagerbtam prancūzų šefui Danieliui Bouludui (Danieliui Buludui): prisiekusieji vienam jo restoranų skyrė 1,3 mln. dolerių (1,17 mln. eurų) baudą, kai klientui dėl tokio svetimkūnio prireikė operacijos.

Klientas Barry Brettas (Baris Bretas) su žmona 2015 metų vasarį nuėjo į „Bistro Moderne“ Manhatanane, netoli Taimso aikštės.

Tai vienas iš kelių D.Bouludo restoranų Niujorke; jis buvo atidarytas 2001 metais ir garsėja gurmaniškais mėsainiais.

Pradėjęs valgyti netrukus B.Brettas pajuto gerklėje įstrigusį svetimkūnį ir turėjo išeiti iš restorano, sakoma teismui pateiktuose dokumentuose.

Galiausiai vielos gabaliukas sukėlė potencialiai mirtiną infekciją, tvirtino jo advokatai.

Chirurgas sakė, kad 2,5 cm vielos gabaliukas buvo iš pigaus kepsninės šepečio.

Niujorko prisiekusieji praėjusią savaitę nusprendė, kad restoranas veikė aplaidžiai, ir skyrė B.Brettui 300 tūkst. dolerių kompensaciją, o restoranui papildomai – 1 mln. dolerių baudą. Dar 11 tūkst. dolerių turi atitekti B.Bretto žmonai.

Restorano advokatas J.P.Bottari (Dž.P.Botaris) sakė, kad ketina teikti apeliaciją.

„Tai nebuvo padaryta tyčia“, - sakė jis ir pridūrė, kad B.Brettas į ligoninę kreipėsi tik po keturių dienų.

B.Bretto advokatė Elizabeth Eilender (Elizabet Eilender) sakė, jog yra „labai patenkinta, kad prisiekusieji pripažino, kaip rimtai buvo sužeistas p. Brettas dėl to šepečio ir kaip pavojinga naudoti metalinį šepetį netoli maisto“ ruošimo vietos.

„Restoranas niekada nenorėjo prisiimti atsakomybės už tai, kas įvyko, ir kaltino auką“, - sakė ji.

Niujorkas D.Bouludo bazė yra nuo 9-ojo dešimtmečio, bet šefas turi restoranų ir Bostone, Las Vegase, Londone, Majamyje, Monrealyje, Palm Biče, Singapūre, Toronte ir Vašingtone.

Niujorkas, lapkričio 2 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode