Parama dėkojame




pasmerkeJungtinų Tautų humanitarinės pagalbos pasiuntinė Ukrainoje trečiadienį pasmerkė Rusijos išpuolį, per kurį Kostiantynivkos turguje rytinėje Donecko srityje žuvo 17 žmonių.

„Per niekingą išpuolį, prieš kelias valandas įvykdytą Kostiantynivkos turgavietėje Donecko srityje, žiauriai nukentėjo šios karo alinamos bendruomenės civiliai gyventojai, žuvo ir buvo sužeista dešimtys suaugusiųjų ir vaikų“, – sakoma JT humanitarinės koordinatorės Ukrainoje Denise Brown (Denis Braun) pareiškime.

Rusų išpuolis, kurį prezidentas Volodymyras Zelenskis pavadino tyčiniu ir siaubingu, sulaukė tarptautinės bendruomenės pasmerkimo, įskaitant kaltinimus karo nusikaltimais.

Vienas iš daugiausiai aukų per kelias pastarąsias savaites pareikalavusių smūgių supurtė beveik 70 tūkst. gyventojų turintį Kostiantynivkos miestą rytinėje Donecko srityje.

„Jie viską sunaikino, išdaužė visas parduotuvių vitrinas, viskas buvo išmėtyta“, – naujienų agentūrai AFP pasakojo liudininkas.

„Be abejo, ačiū Dievui, kad esame gyvi. Bet merginos, kurios ten prekiavo, visos žuvo“, – sakė liudininkas.

Pareigūnų išplatintose nuotraukose matyti, kaip gelbėtojai renka nuolaužas ir išneša kai kuriuos iš 32 žmonių, sužeistų per sprogimą, po kurio apdegė transporto priemonės ir buvo sugriauti kioskai.

„Bet kuris pasaulio gyventojas, kuris vis dar susiduria su kuo nors rusišku, paprasčiausiai ignoruoja šią realybę“, – sakė V. Zelenskis.

„Siaubingas blogis. Įžūlus nedorumas. Visiškas nežmoniškumas“, – pridūrė jis.

Vėliau jis apkaltino Rusiją, kad ši sąmoningai taikosi į civilius gyventojus, ir teigė, kad netoli įvykio vietos nebuvo jokių karinių objektų.

Europos Sąjunga pasmerkė šį smūgį ir suintensyvėjusias Rusijos atakas prieš civilinius objektus, per kurias pastarosiomis savaitėmis žuvo ar buvo sužeista šimtai žmonių.

„Tyčiniai išpuoliai prieš civilius gyventojus yra karo nusikaltimai“, – sakoma bloko pareiškime.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) socialiniame tinkle „X“ pareiškė, kad „šis Rusijos agresijos karas yra išpuolis prieš tarptautinę teisę ir žmoniją“.

Tuo tarpu Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre (Karin Žan Pjer) pabrėžė, „kaip svarbu ir toliau remti Ukrainos žmones, kurie gina savo teritoriją“.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode