Parama dėkojame




Kaip namuose ar įstaigoje įsirengti kompiuterinį tinklą?

tinklasVietinės reikšmės kompiuterinis tinklas yra skirtas aptarnauti nedidelėje teritorijoje kurios nors vienos bendruomenės narius. Ryšiui tarp jų palaikyti yra reikalingi telefoninį, kabelinį ar optinį ryšį garantuojantys kanalai. Atstumas tarp šiuo tinklu besinaudojančios bendruomenės narių negali viršyti kelių dešimčių kilometrų. Jeigu nusprendėte įsirengti kompiuterinį tinklą, žinokite, jog internetinė parduotuvė „Viskas elektronikai“ prekiauja viskuo, ko tam reikia.

Kokios yra kompiuterinio tinklo veikimo ypatybės?

Kompiuteriniame tinkle sujungti kompiuteriai tarpusavyje gali keistis turimais informacijos vienetais. Nors šie kompiuteriai yra lygiaverčiai, jie negali priverstinai valdyti vienas kito. Pagal naudojimo paskirtį kompiuteriniai tinklai yra skirstomi į uždaruosius, viešuosius ir tarptautinius.

Uždarieji tinklai aptarnauja kurią nors konkrečią bendruomenę, viešieji tinklai vartotojams už tam tikrą mokestį teikia informacinio bendravimo paslaugas. Patys sudėtingiausi yra tarptautiniai kompiuteriniai tinklai, kurie yra skirti vartotojams palaikyti tarpkontinentinius ryšius, pasitelkiant į pagalbą povandeninius kabelius ir palydovinio ryšio sistemas.

Iš kokių sudėtinių dalių yra sudaryti kompiuteriniai tinklai ir kokia jų paskirtis?

Kad kompiuterinis tinklas galėtų tinkamai veikti, tam reikia turėti įsigijus UTP ir ekranuotus kabelius, šviesolaidinius kabelius, LAB įrangą su visais priedais ir komutacines spintas. UTP ir ekranuoti kabeliai jungia vietinio tinklo įrenginius, tuo tarpu šviesolaidiniai kabeliai naudojami tam, kad suteiktų spartų ryšį tarp objektų, kuriuos vieną nuo kito skiria dideli atstumai.

Kompiuteriniame tinkle sujungti kompiuteriai tarpusavyje operatyviai dalijasi jų naudotojams reikiamais duomenimis, todėl pagrindine kompiuterinių tinklų paskirtimi ir yra laikomas efektingas ir greitas duomenų perdavimas.

Kaip trumpai apibūdinti kompiuterinių tinklų duodamą naudą?

Kadangi kompiuteriniai tinklai leidžia didelių atstumų atskirtiems vartotojams operatyviai dalintis visais jiems rūpimais duomenimis, sukaupta svarbia informacija, be jų negalėtų išsiversti bankai, medicinos įstaigos, teisėsaugos pareigūnai, elektroninės parduotuvės, žiniasklaidos atstovai, kultūros ir švietimo įstaigos, verslo partneriai, pramoninės gamybos bei logistikos įmonės.

Dėka šio tinklo vartotojams sudarytos sąlygos mėgautis socialinio bendravimo malonumais, dalyvauti nuotoliniuose mokymuose, konferencijose, dirbti kompiuteriu iš namų, žaisti įtraukiančius ir nuotaikingus žaidimus. Net neįmanoma keliais žodžiais apibūdinti visų šio tinklo teikiamų privalumų.

23-263

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode