Marcinkevičius




Po N. Sadūnaitės mirties Seimas tikslina įstatymą, kad galėtų jai skirti apdovanojimą

sadSeimas ėmėsi tikslinti įstatymą, kad savo apdovanojimą – Aleksandro Stulginskio žvaigždę – galėtų skirti vienuolei Nijolei Sadūnaitei po mirties.

Šiuo metu įstatyme nustatyta, kad apdovanojimas negali būti skiriamas mirusiam asmeniui.

„Turint galvoje, kad šis apdovanojimas yra teikiamas už ypatingus viso gyvenimo nuopelnus parlamentarizmui, manyčiau, kad būtų prasminga tokią galimybę numatyti“, – ketvirtadienį pristatydama projektą sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Pagal projektą, apdovanojimas fiziniam asmeniui galėtų būti skirtas ir po mirties. Jeigu asmuo būtų apdovanojamas po mirties, apdovanojimas ir liudijimas galėtų būti įteiktas jo šeimos nariams ir artimiesiems giminaičiams.

V. Čmilytė-Nielsen pripažino, kad šias pataisas parengti paskatino žinia apie sovietmečio disidentės vienuolės N. Sadūnaitės mirtį, mat speciali komisija kovo 10 dieną nusprendė, kad šiemet A. Stulginskio žvaigždė turėtų būti skiriama buvusiai parlamento pirmininkei Irenai Degutienei ir N. Sadūnaitei.

Seimas kovo 26 dieną po pateikimo pritarė šiam siūlymui, kovo 31 dieną N. Sadūnaitė mirė.

Toliau projektą svarstys Švietimo ir mokslo komitetas, į Seimo posėdžių salę jis turėtų grįžti balandžio 16 dieną.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode