Parama dėkojame




Teismas įpareigojo leisti broliams Maciams stebėti krepšinį „Žalgirio“ arenoje

broliaiKauno apylinkės teismas antradienį įpareigojo bendrovę „Kauno arena“ leisti krepšinio gerbėjams broliams Nauriui ir Normundui Maciams patekti į krepšinio rungtynes ir kitus renginius „Žalgirio“ arenoje.

Kaip antradienį pranešė teismas, taip pat nuspręsta priteisti per 5 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų iš „Žalgirio“ areną valdančios „Kauno arenos“ brolių naudai.

Beveik prieš dešimtmetį, 2013 metų kovo 7-ąją vykusiose Eurolygos rungtynėse tarp Žalgirio ir Madrido „Real“ komandų, Ispanijos klubui laimėjus vienu tašku, tarp ieškovo N. Maciaus ir Madrido „Real“ krepšininko Rudy Fernandezo (Rudžio Ferdinandeso) įvyko konfliktas.

Dėl konflikto buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o Eurolygos varžybų organizatorius ir Žalgirio krepšinio klubas nusprendė, kad broliai Maciai netenka teisės patekti į bet kurias Eurolygos bei „Eurocup“ krepšinio varžybas – jiems uždraudžiama lankytis „Žalgirio“ arenos patalpose.

Dešimtmetį Lietuvos pilietybę turintys latvių tautybės broliai Maciai reikalavo juos įleisti į pastatą ir teigė, kad jų teisė patekti į areną suvaržyta, yra taikoma net ir tais atvejais, kai nevyksta Eurolygos varžybos.

Tuo metu savo sprendimą bendrovė motyvavo tuo, kad broliai viešai reiškia pašaipų požiūrį į smurtinį išpuolį, didžiuojasi juo, kelia grėsmę saugumui. Be to Eurolyga juos yra paskelbusi nepageidaujamais, bendrovė akcentavo brolių komercinę veiklą ir naudos siekimą teikiant ieškinį byloje ir viešinant informaciją apie bylos nagrinėjimą spaudoje.

„Teismas pažymėjo, jog byloje nėra jokių duomenų, kurie leistų teigti, kad nuo 2013 m. ieškovai būtų padarę panašių viešosios tvarkos pažeidimų ar toks elgesys pasikartotų, o aptartais šalių ir liudytojų parodymais nustatyta, kad yra pasikeitusios faktinės aplinkybės, leidžiančios konstatuoti sumažėjusią nepageidaujamų veiksmų Arenoje riziką“, – nurodė teismas.

Teismas „Kauno arenos“ atsisakymą įleisti į patalpas įvertino kaip nepagrįstą.

Šis sprendimas per 30 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode