Sprogimas

Popiežius siūlo tarptautiniu mastu pripažinti teisę neemigruoti

mastu„Laisvi rinktis – migruoti ar pasilikti“ yra 109-osios metinės Pasaulinės migrantų ir pabėgėlių dienos tema. Ją antradienį, kovo 21 d., paskelbė Vatikano Tarnavimo integraliai žmogaus pažangai dikasterija. Metinė diena 2023 m. minima rugsėjo 24 d. Temą parinko popiežius Pranciškus.

Romos vyskupas kviečia iš naujo susimąstyti apie tarptautiniu mastu dar nekodifikuotą teisę: teisę neemigruoti, kitaip tariant, teisę likti savo šalyje. Tuo pačiu popiežius ragina atidžiai įvertinti žmonių migravimo priežastis, ypač daugelio dabartinės migracijos srautų priverstinį pobūdį.

Už migrantų ir pabėgėlių klausimus atsakinga Tarnavimo integraliai žmogaus pažangai dikasterija žada artimiausiu metu pradėti informacijos kampaniją, kurios tikslas – skatinti nuodugnų temos Laisvi rinktis – migruoti ar pasilikti supratimą. Tai bus daroma pasitelkiant medijų priemones, informacinę medžiagą ir teologinius pasvarstymus.

Skelbdama metinės dienos temą dikasterija komunikate pažymėjo, kad teisė pasilikti turi pirmenybę, yra gilesnė ir platesnė už teisę migruoti. Ji apima galimybę gyventi oriai, būti bendrojo gėrio ir tvaraus vystymosi dalyviais. Šventojo Sosto įsitikinimu, visas šias teises turėtų užtikrinti kilmės šalys, tarptautinei bendruomenei prisiimant bendrą atsakomybę. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode