Sprogimas

Jaunasis Lietuvos teniso talentas skina pergales tarptautiniuose turnyruose

tenisi2023 m. vasario mėnesį Šiauliuose vykusio Europos teniso asociacijos turnyro U16 nugalėtoju tapo Dovas Deršonas (15 m.). Antru numeriu turnyre skirstytas lietuvis pakeliui iki finalo be pralaimėtų setų nugalėjo sportininkus iš Lenkijos, Estijos, Norvegijos, o finale po trijų setų rezultatu 6/4, 1/6, 6/2 įveikė ukrainietį Dmytro Vterkovskyi. Šiuo metu sportininkas ruošiasi kovo mėnesį Latvijoje vyksiantiems ITF Juniors (jaunių iki 18 metų) serijos turnyrams.

Dovas Deršonas yra pirmoji raketė pagal U16 reitingą Lietuvoje (LTS U16 -1) ir užima aukštą 32 reitingo poziciją Europoje (TE-32). Sportininkas šiuo metu yra 5 vietoje tarp TOP 8 pretendentų į geriausių U16 Europos tenisininkų 2023 metų turnyrą.

Jaunuolis jau keletą metų rodo puikius rezultatus ir pasiryžęs savo karjerą sieti su profesionaliu tenisu.

„Man patinka žaisti ir kai sekasi, kai matau, kad galiu parodyti gerus rezultatus, tai tampa geriausia motyvacija dar labiau stengtis treniruočių metu ir siekti kuo aukštesnio reitingo. Kiekvienam turnyrui ruošiuosi atsakingai ir jeigu įveikiu savo priešininkus, tai nepaprastai džiugina ir dar labiau skatina mane tobulėti. Esu dėkingas savo šeimai, mokyklai ir draugams, kurie mane labai palaiko“, – teigia jaunasis teniso žaidėjas.

Jaunasis tenisininkas yra daugelio turnyrų Lietuvoje ir užsienyje finalų dalyvis ir nugalėtojas. Pernai jis oficialiai dalyvavo 22 tarptautiniuose teniso jaunių turnyruose ir žaidė net 6 finaluose, Lietuvoje dalyvavo 2 nacionaliniuose turnyruose, kur Lietuvos čempionate tapo U16 jaunių dvejetų čempionu ir U16 TOP 8 turnyre vienetų nugalėtoju.

Dovas yra Kauno vaikų teniso akademijos auklėtinis, jį nuo mažens treniruoja teniso legenda Gracijus Remeikis.

„Dovą Deršoną treniruoju jau 10 metų ir jo pasiekimai tikrai džiugina. Jis vienas talentingiausių mano auklėtinių, su juo malonu dirbti, nes jaunuolis nuoširdžiai treniruojasi treniruočių metu, pasižymi geru judėjimu. Aišku, kaip ir kiekviename sporte, taip ir tenise – labai svarbu tobulėti ir siekti vis aukštesnių rezultatų, o Europoje Dovas jau dabar savo amžiaus kategorijos reitinguose užima 32-ąją vietą. Tai didelis pasiekimas žinant, kad teniso pasaulyje konkurencija yra didžiulė“, – sportininko pasiekimais džiaugiasi treneris Gracijus Remeikis.

Šiuo metu Dovas mokosi pirmoje LSMU gimnazijos klasėje ir, pasak vaikino mokslas jam be galo svarbu, todėl jis ir visa jo šeima labai vertina mokyklos mokytojų ir administracijos palaikymą.

„Tenisą sūnus pradėjo žaisti nuo 5 metų. Ir jam puikiai sekėsi. Jis turi ambicingų planų profesionaliai tobulėti užsienyje ir siekti profesionalaus teniso žaidėjo karjeros. Kadangi Kaune yra ribotos galimybės treniruotis teniso aukščiausių tikslų siekimui tarptautiniame lygyje, su šeima svarstome galimybes Dovui išvykti treniruotis svetur. Užsienio akademijos sudaro puikias sąlygas sportuoti, tačiau mums aktualu ir mokslas. Todėl ypatingai vertiname tai, kad dabartinė Dovo gimnazija sudaro visas sąlygas sūnui mokytis“, – dalinasi savo planais sportininko tėvas Evaldas Deršonas.

Nuotr. iš asmeninio archyvo

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode