Sprogimas

Profesionalų burlenčių lygos varžybose Kroatijoje – dramatiška Ryčio Jasiūno kova

Antrose Profesionalių burlentininkų asociacijos (PWA) sezono varžybose Kroatijoje Rytis Jasiūnas užėmė 11 vietą ir iki paskutinės finišo tiesiosios tikėjosi patekti tarp Top 10 pasaulio buriuotojų. 39 dalyviai iš viso pasaulio per savaitę trukusias varžybas įveikė 10 atkrintamųjų eliminacijos ratų, nugalėtoju tapo kaimyninės Lenkijos atstovas Maciek Rutkowski.

 

Pirmą varžybų dieną patekęs į abiejų eliminacijų finalinius plaukimus ir juose finišavęs septintas, Rytis iškart nusitaikė į top dešimtuką.

“Be darbo nebūtų ir rezultato. Labai džiaugiuosi, jog su rėmėjų pagalba net ir pandemijos akivaizdoje pavyko intensyviai treniruotis, išvykti į treniruočių stovyklas Kanarų salose. Nors dar tik sezono pradžia, esu labai patenkintas savo forma ir turiu daug motyvacijos siekti dar geresnių rezultatų.” - prieš dvi savaites Izraelyje užėmęs 18 vietą, Rytis pagerino savo rezultatą visose eliminacijose patekdamas į pusfinalius.

Dramatiška kova dėl taškų vyko su Cedric Bordes iš Prancūzijos. Keliuose plaukimuose konkuravę tarpusavyje, abu burlentininkai turėjo apylygiai taškų. Paskutiniajame paguodos finalo plaukime Ryčiui reikėjo aplenkti Cedric ir užimti 4 arba aukštesnę vietą savo plaukime. Iki pat paskutinės finišo tiesiosios Ryčiui pavyko spausti prancūzą ir likus vos dviem šimtams metrų jau buvo jį švariai aplenkęs. Tuomet Cedric užkabino Ryčio burės kampą, taip priversdamas abu burlentininkus kristi, skriejant daugiau nei 50 km/h greičiu.

“Džiaugiuosi, jog abu išvengėme traumų ir nesulaužėme įrangos. Manau, kad manevras buvo nešvarus. Neabejoju, jog Cedric žinojo apie kovą dėl taškų ir būtinybę manęs nepraleisti į ketvirtą vietą. Tačiau nieko negaliu kaltinti, kitą kartą tiesiog turėsiu būti greitesnis.” - dramatišką varžybų finišą vertino Rytis.

Po pirmųjų dvejų profesionalių sportininkų slalomo varžybų, Rytis Jasiūnas užima 15 vietą PWA reitinge. O grįžus į Lietuvą laukia mėnesio trukmės treniruočių stovykla, ruošiantis Paryžiaus Olimpiadoje debiutuojančios burlenčių klasės IQ Foil Pasaulio čempionatui Šveicarijoje.

Nuotr. Profesionalių burlentininkų varžybų dalyviai Kroatijoje © Roni Marinkovic / PWA

Daugiau nuotr.: (5) Facebook

https://we.tl/t-F0WgwZWyyJ

  1. Rytis Jasiūnas Kroatijoje © Clive Bevan / PWA
  2. Varžybos Kroatijoje pasižymi įspūdingais vaizdais prie pat kranto © Roni Marinkovic / PWA
  3. Rytis Jasiūnas slalomo distancijoje © Clive Bevan / PWA
  4. Rytis Jasiūnas skrieja vandensparniu © Roni Marinkovic / PWA
  5. Burlenčių varžybos Kroatijoje © Roni Marinkovic / PWA
  6. Profesionalių burlentininkų varžybų dalyviai Kroatijoje © Roni Marinkovic / PWA
  7. Rytis Jasiūnas kovoja su stipriausiais pasaulio buriuotojais © Roni Marinkovic / PWA

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode