Sprogimas

Kas trumai yra Korfu? Korfu apibūdinama, kaip nematomas gražus paplūdimys. Miestas apipintas senovinėmis istorijomis. Kopimas į kalnus. Nardymo pramogos, povandeniniai objektai: Neptūno urvas ir „Mėlyna akis“. Kadangi sala yra tik 58 kilometrų ilgio ir 24 kilometrų pločio, keliauti yra itin patogu.

Kelionės į Korfu metu ne tik pažinsite šalį, pamatysite daug dalykų, bet ir susipažinsite su gražia vietine gamta. Štai, ką būtina aplankyti:

  • Senamiestis, kurį rasite Korfu. Senamiestyje gausu įvairių architektūros paminklų, todėl verta aplankyti, kaip įvairių užkariautojų paveldas dera į bendrą miesto vaizdą - kaip barokas, klasicizmas, renesanso architektūra ir jos elementai susilieja. Korfu senamiestis buvo įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Manoma, kad pirmieji pastatai šioje vietoje pradėjo dygti jau 8000 m. Pr. Kr., Tačiau dauguma jų, ypač įtvirtinimai, gali būti siejami su Venecijos valdžia, kai salai apsaugoti buvo pastatyta tvirtovė. prekyba buvo apsaugota nuo Osmanų imperijos. Tiesa, įtvirtinimai laikui bėgant buvo nugriauti ir atstatyti, iš dalies atnaujinti. XIX amžius į tai sutelkė dėmesį. 
  •  Senasis įtvirtinimas arba fortas (Paleo Frourio). Bene svarbiausias senojo miesto elementas yra senoji tvirtovė (Paleo Frourio). Tvirtovė anksčiau buvo kyšulys ir tapo kalva po XVI a. Čia gyvenantys venecijiečiai sugalvojo iškasti tranšėją ir taip daug kartų priešinosi turkų atakoms. Dabar ši vieta yra žinoma dėl dviejų kalvų, ant šių dviejų kalvų yra pilies karūna - kalvos pavadinimas (graikų koryphi) yra miesto ir salos pavadinimas.
  • Esplanade. Esplanada yra žalia atvira erdvė, dabar paversta promenados parku, esančiu tarp senosios pilies ir pagrindinės senamiesčio dalies. Vietos pavadinimas reiškia atvirą vietą, kuri buvo tokia tuo laikmečiu - atvira teritorija, vedanti į pagrindinius įtvirtinimus, priešą galima pamatyti iš tolo, o artilerijos sviediniai gali netrukdomai skristi, o tai yra svarbus atributas. Dabar yra daugybė medžių, fontanų, suolų, paminklų ir net svirplių aikštelė pagerbti salą užkariavusiems britams. Vakarinėje promenados pusėje, lygiagrečiai parkui, yra Listonas, kuris yra prancūzų Korfu paveldas. Dabar tai erdvė, kurioje yra nedidelės galerijos, kavinės ir restoranai su arkomis ir siūbuojančiomis lemputėmis - pagrindinė vieta, kur po dienos darbų susirenka turistai ir Korfu gyventojai.
  • Palaia Anaktora. Marina parko gale pamatysite Karališkuosius rūmus, graikų kalba dar vadinamus Palaia Anaktora- „Senovės rūmai“. Rūmai pirmiausia tapo britų, o vėliau Graikijos karališkosios šeimos namais. Dabar čia įsikūręs Azijos meno muziejus, kuriame eksponuojami porcelianai, japonų grafika, indiškos skulptūros ir raštai, puošiantys Tibeto šventyklas.
  • Palaiokastritsa. Palaiokastritsa yra retas ir gražus miestas, esantis 25 km į šiaurės vakarus nuo Korfu miesto. Kuo jis toks įspūdingas? „Xiaomu“ įlanka yra nuostabi mėlyna įlanka. Čia yra net šeši smėlėti paplūdimiai, apsupti alyvmedžių giraičių, kurie yra paplūdimio grožis, todėl reikia fotografuoti, kad būtų įamžintas puikus vaizdas. Daugelis graikų pagrindinį miesto paplūdimį žino kaip vieną iš gražiausių paplūdimių visose Graikijos salose. Nors jame dažnai lankosi turistai, jis neprarado žavesio. Taip pat galite apžiūrėti toliau nuo šio mažo miestelio - vietiniai gyventojai mielai nuveš jus į tolimesnius nuošalius paplūdimius. Miestelis išsipūtęs aplink pakrantės kelią, o pagrindinio uosto gale pamatysite vienuolyną su įdomiomis post-Bizantijos ikonų, knygų ir kitų objektų kolekcijomis.

Pasiimkite artimuosius ir skubėkite į kelionę, nes tik keliaudami atsipalaiduojame ir jaučiame, kad gyvename. 

21-338

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode