Parama dėkojame




Sprogimas

Prasideda balsavimas iš anksto antrajame ture renkant merus 34-iose savivaldybėse

ankstoAntradienį prasideda išankstinis balsavimas renkant merus antrajame ture 34-iose savivaldybėse.

Balsavimas iš anksto vyks antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį nuo 7 iki 20 valandos visoje Lietuvoje – taip pat ir tose savivaldybėse, kuriose merai išrinkti per pirmąjį turą.

Tačiau dalyvauti balsavime gali tik rinkėjai, gyvenamąją vietą deklaravę savivaldybėse, kuriose vyksta antrasis turas, pažymi Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Pakartotinis balsavimas vyksta 34-iose savivaldybėse: Klaipėdos ir Vilniaus miestuose, Alytaus, Anykščių, Biržų, Ignalinos, Jurbarko, Kaišiadorių, Kelmės, Kėdainių, Klaipėdos, Kupiškio, Lazdijų, Mažeikių, Panevėžio, Pasvalio, Radviliškio, Raseinių, Skuodo, Šakių, Šiaulių, Šilalės, Šilutės, Telšių, Trakų, Ukmergės, Utenos, Varėnos, Vilniaus, Zarasų rajonuose, taip pat Elektrėnuose, Kalvarijoje, Pagėgiuose ir Visagine.

Į balsavimo vietas dėl pagrįstų priežasčių negalintiems atvykti rinkėjams nuo trečiadienio numatytas balsavimas specialiuosiuose punktuose. Juose balsuoja rinkėjai ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariniuose vienetuose, bausmių atlikimo vietose.  

Penktadienį ir šeštadienį vyks balsavimas namuose. Balsuoti namuose gali neįgalieji ir juos slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės, taip pat sulaukę 70 ir daugiau metų rinkėjai.

Kovo 19-ąją, sekmadienį, rinkėjai savo pilietinę valią pareikšti kviečiami į savivaldybės rinkimų apylinkes, kurios darbą pradės 7 ir baigs 20 valandą vakaro. 

Sekmadienį rinkimai vyksta 34-iose savivaldybėse, kuriose merai nebuvo išrinkti pirmajame ture. Juose rungiasi du daugiausiai balsų per pirmąjį turą surinkę kandidatai.

Dviejose savivaldybėse į antrąjį turą patekę kandidatai buvo išbraukti dėl jų teisę eiti pareigas valstybės tarnyboje apribojusių teismų nuosprendžių: Anykščių rajone pirmavęs „valstiečių“ kandidatas Kęstutis Tubis ir Visagine antroje vietoje buvusi „Laisvės ir teisingumo“ atstovė Dalia Štraupaitė.

Abu politikai yra apskundę teismui VRK sprendimus naikinti jų kaip kandidatų registraciją, teismai skundus nagrinėja jau prasidėjus išankstiniam balsavimui. Taip pat Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį pakeitė teismo sprendimą, kuriuo remiantis VRK iš rinkimų išbraukė į antrą turą patekusią D. Štraupaitę.

Per pirmąjį turą merai buvo išrinkti 26-iose savivaldybėse. Tam reikėjo surinkti per 50 proc. rinkimuose dalyvavusių gyventojų balsų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode